Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Фінансового директора сільгосппідприємства на Одещині судитимуть за податкову оборудку на 33 млн грн

0 коментарів 3645 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно фінансового директора сільськогосподарського підприємства за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України). Про це, посилаючись на облпрокуратуру та БЕБ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


За даними слідства, обвинувачений навмисно не включив до податкової звітності за перше півріччя 2024 року значну частину прибутку, отриманого від експорту 22 тисяч тонн насіння ріпаку та ячменю. Експорт продукції відбувався морським шляхом через один із портів Одеської області до європейських країн.

Виявлено, що фактичний обсяг проданої продукції та дохід підприємства були значно більшими, ніж задекларовані у податковій декларації. Це призвело до того, що сума податків та обов’язкових платежів до бюджету була значно занижена.

Через такі дії держава недоотримала понад 33 мільйони гривень. Проте, завдяки розслідуванню, вдалося відшкодувати завдані збитки в повному обсязі.

Досудове розслідування проводили детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (ТУ БЕБ) в Одеській області. Оперативний супровід здійснювали співробітники Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України та Управління детективів із захисту економіки ТУ БЕБ. Процесуальне керівництво – прокурори Одеської обласної прокуратури.

 

Фінансового директора сільгосппідприємства на Одещині судитимуть за податкову оборудку на 33 млн грн

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x