Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Чому не купують Білгород-Дністровський порт, і який є вихід: коментар очільниці ДП Оксани Кіктенко

0 коментарів 7290 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Директорка ДП «Білгород-Дністровський МТП» Оксана Кіктенко на своїй сторінці прокоментувала ситуацію з приватизацією порту, пояснивши причини, чому цей об’єкт не викликає зацікавленості у потенційних інвесторів. Про це, посилаючись на першоджерело, повідомляє «Бессарабія INFORM».


За її словами, хоча сам майновий комплекс порту перебуває в задовільному стані, інвестори остерігаються купувати підприємство через інші причини.

«Вже багато ЗМІ опублікували свою версію відповіді, дехто навіть шукає в цьому містику, але таким журналістам я б просто радила детальніше вивчити питання та просто включити аналітичні здібності. А відповіді і причини насправді дуже об’єктивні і прості, і їх вже озвучують бізнес компанії, які розглядали можливість придбання Білгород-Дністровського морського торговельного порту, проте не наважились», ─ зазначила вона.

Йдеться, зокрема, про проблеми з підхідним каналом. Його глибина, що зараз складає 1,9 метра при необхідних 5,5 метрах, обмежує можливості судозаходу і створює ризики для бізнесу. Основна проблема полягає у відсутності прогресу в роботі з відновлення глибин каналу, який знаходиться на балансі ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ).

«Вже чотири роки ДП «БДМТП» веде переговори з ДП «АМПУ» та «бореться» за відновлення необхідних глибин, що дозволять відновити судозахід. Два роки навіть проводились днопоглиблювальні роботи, проте дивним збігом показники глибин стали гіршими, ніж до початку робіт», ─ наголосила Оксана Кіктенко.

Вона пропонує вирішення проблеми через концесію підхідних каналів, що дозволить інвесторам вкладати кошти в розвиток порту, отримуючи гарантії його ефективної роботи та можливість його відновлення.

«Як варіант, вирішення цієї проблеми та заодно збільшення привабливості на аукціоні, а головне надання можливості інвестору в подальшому відновити повноцінно роботу порту та розвивати його інфраструктуру, нами розроблено проєкт закону, який надасть можливість отримати в концесію підхідні канали порту, з умовами утримання його в належному стані та сплати концесійних платежів державі. Така формула може стати успішним кейсом для приватизації підприємства та подальшого розвитку порту», ─ додала очільниця ДП.

Цей крок може стати ключем до успішної приватизації порту та залучення нових інвесторів. Оксана Кіктенко підкреслила, що робота порту має потенціал, але для повноцінного функціонування необхідне вирішення стратегічних питань інфраструктури, таких як управління підхідними каналами та причалами.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x