Дякуємо, що читаєте нас українською💪

«Бессарабія» Болградської громади повернулася з Греції з престижною нагородою

0 коментарів 3078 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні народний ансамбль болгарського фольклорного танцю “Бессарабія” КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради повернувся з XXVI Міжнародного конкурсу-фестивалю музики, пісні та танцю “Neos Marmaras Cup 2024», який проходив в Греції, де достойно представив Україну. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Згідно з офіційним запрошенням мерії грецького міста Неос Мармарас та фестивального комітету у культурному заході взяли участь 12 колективів та понад 400 учасників з Греції, Сербії, Болгарії та з України, серед яких уперше – народний ансамбль болгарського фольклорного танцю “Бессарабія” під керівництвом його засновника, відомого в Р. Болгарії хореографа Петара Дімітрова.

«Дебют в цьому творчому змаганні став успішним, адже «Бессарабія» зуміла вразити своїм колоритним виступом не лише глядачів, а й журі, яке присудило ансамблю другу престижну премію», – розповіла очільниця відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради Жанна Сусліна.

Зазначимо, участь народного ансамблю болгарського фольклорного танцю “Бессарабія” у XXVI Міжнародному конкурсі-фестивалі музики, пісні та танцю “Neos Marmaras Cup 2024» стало можливим завдяки фінансовій підтримці з боку Болградської міської ради з нагоди 10-річного ювілею колективу, яке він урочисто відзначив у січні поточного року, а отримане друге місце стало подарунком до 11-річчя.

Нагадаємо, ансамбль «Бессарабія» було створено 19 вересня 2013 року за ініціативи бессарабського болгаріна-підприємця з міста Болград Сергія Русєва, на яку відгукнувся відомий в братській Болгарії хореограф, з 2012 по 2017 роки – делегований викладач з хореографії від Міністерства освіти та науки Р. Болгарія в Болградській гімназії ім. Г. С. Раковського, чинний директор та головний художній керівник ансамблю «Тунджа» Петар Дімітров.

Таким чином, вже одинадцять років «Бессарабія» об’єднує людей різного віку та сфер діяльності, натхненних любов’ю до культури та традицій своїх предків-болгар.

«Бессарабія» – це завжди яскраво та колоритно не тільки на болградській сцені, а й на різноманітних культурних заходах України, Болгарії, Молдови, Туреччини, де в них є вже свої шанувальники.

«Бессарабія» Болградської громади повернулася з Греції з престижною нагородою «Бессарабія» Болградської громади повернулася з Греції з престижною нагородою «Бессарабія» Болградської громади повернулася з Греції з престижною нагородою «Бессарабія» Болградської громади повернулася з Греції з престижною нагородою «Бессарабія» Болградської громади повернулася з Греції з престижною нагородою «Бессарабія» Болградської громади повернулася з Греції з престижною нагородою «Бессарабія» Болградської громади повернулася з Греції з престижною нагородою «Бессарабія» Болградської громади повернулася з Греції з престижною нагородою «Бессарабія» Болградської громади повернулася з Греції з престижною нагородою «Бессарабія» Болградської громади повернулася з Греції з престижною нагородою

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x