Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України

0 коментарів 22329 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Насиченим на події видався сьогодні день в Болграді. З нагоди 33-ї річниці Незалежності України тут було проведено багато різноманітних заходів, на яких побувала й кореспондентка «Бессарабії INFORM».


Розпочалась програма заходів зранку на центральній площі Болграда, де зібралися керівництво Болградського району та Болградської громади, представники структурних підрозділів органів влади та освіти.

Рівно о дев’ятій годині вони хвилиною мовчання вшанували пам’ять українців, які, на жаль, загинули за свободу та незалежність Батьківщини в російсько-українській війні. Після чого поклали квіти до Меморіалу Слави.

«Сьогодні ми відзначаємо тридцять третю річницю Незалежності України. Сьогодні ми, перш за все, віддаємо данину пам’яті та поваги тим українцям, які любов до Батьківщини поставили вище за власне життя. Низький уклін рідним та близьким загиблих героїв. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками, які виростили мужніх і сміливих патріотів. Немає у світі нічого такого, що могло б замінити втрату рідної дитини, чоловіка, батька і брата», – зазначив у своїй жалобній промові Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Про те, як важко сьогодні українцям виборювати незалежність України, про те, якою високою ціною вона дістається також підкреслювали очільник Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко та голова Болградської міської ради Михайло Садаклієв.

Продовжився цей день в глядацькій залі Центру культури та дозвілля Болградської міської ради, де відбувся урочистий захід, присвячений річниці Незалежності України, впродовж якого перші особи не тільки привітали зі сцени мешканців Болградщини, а й вручили кращим її представникам почесні грамоти Одеської обласної військової адміністрації, Болградської РВА, Болградської районної ради та Болградської міської ради.

Церемонії нагородження перепліталися яскравими виступами місцевих артистів. Дуже зворушливим вийшов перфоменс театральної студії «ОнгЪл», присвячений усім видатним подіям за 33 роки незалежності України.

Після концертної програми на мешканців та гостей Болграда очікували інші цікаві локації. Це – артгалерея дитячих малюнків «Слава Українському герою!», що з’явилася у нещодавно облаштованому укритті Болградського центру дитячої та юнацької творчості. Саме в День Незалежності України директорка закладу Інна Гиневська та Болградський міський голова Сергій Димитрієв разом провели урочисту церемонію відкриття артгалереї. Після чого гості мали змогу не тільки насолодитися плодами юнацької творчості на стінах, а й привітати зі святом авторів малюнків, а також викладачів Центру, які доклали свої зусилля та душу, щоб розписати інтер’єр укриття. Всіх їх, і дітей, і педагогів було також нагороджено грамотами. А гості побажали, щоб ця нова споруда стала, нарешті, саме галереєю, а не укриттям від ворожих ракет.

Паралельно з тим для учнів міста в цей день була організована екскурсія по музейній залі «Слава українському Герою!», відкриття якої відбулось рівно рік тому 24 серпня. Представники молодого покоління Болградщини також подивилися кінострічку про туристичний Болград та мультфільм «Мавка».

І, авжеж, не обійшлося без традиційних спортивних змагань, яких також було чимало. Це – Відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби пам’яті засновника міста Болград І. М. Інзова, турнір з футболу серед дорослих і фінальний тур чемпіонату Болградської громади з дворового волейболу.

Вже завтра Болград відзначатиме ще одне свято – День народження міста.

Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України Як в Болграді відзначили 33-ю річницю Незалежності України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x