Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Спільна операція ВМС та розвідки: українські військові завдали удару по одній з газових вишок росіян у Чорному морі

0 коментарів 24759 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У ніч проти суботи, 10 серпня, Військово-Морські сили України завдали удару по одній із газових вишок в акваторії Чорного моря. Про це повідомив український активіст Сергій Стерненко у своєму Телеграм-каналі, пише Еспресо.  Пізніше цю інформацію підтвердив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.


Зокрема, Стерненко опублікував відео успішного удару українських моряків.

Зазначається, що на вишці російські окупанти розміщували технічне розвідувальне обладнання та тримали до 40 осіб особового складу.

“Тепер це підводні й одночасно підсмажені кацапи”, – наголосив Стерненко.

Він додав, що газова платформа досі горить.

“На озброєнні ВМС ЗСУ є морські дрони-близнюки Sea Baby з дальністю до 1000 км та бойовою частиною близько 900 кг, тож для росіян шансів вижити у Чорному морі залишиться все менше”, – підкреслив громадський діяч.

За даними українського журналіста Андрія Цаплієнка, може йтися про знищення газових вишок або “Сиваш” або “Петро Годованець”, які контролюють російські збройні сили.

Після оприлюднення відео з ураженням вишки, спецоперацію прокоментував речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

“Так, це ВМС ЗС України у партнерстві з Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Так, окупанти використовували цю локацію для GPS-спуфінгу з метою зробити небезпечним цивільне судноплавство. Допустити цього ми не можемо. І так, за пів доби до ураження ворог закинув на платформу обладнання та військовий персонал. Цивільних там не було. Штатний функціонал платформа не виконувала. Берегові ракетно-артилерійські війська ВМС ЗС України – це максимально серйозні чуваки”, – зауважив пан Плетенчук.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x