Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У соцмережах шириться новий фейк від окупантів про популярність російської мови – деталі

0 коментарів 21330 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У проросійських пабліках та соцмережах російського сегменту почали поширювати інформацію про нібито зростання популярності мови окупантів серед українців. У «Детектор Медіа» наголосили, що така інформація є звичайним фейком та не відповідає дійсності, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Аналітики StopFake визначили, що в повідомленнях користувачі не вказують, звідки вони взяли такі дані, а просто пишуть «згідно зі статистичними даними». Посилань хоч на будь-які дослідження чи джерела немає.

«Згідно зі статистичними даними, популярність російської мови в Україні поступово зростає. Скоротилося поголів’я нацистів — і природа почала самоочищатися», — пишуть користувачі.

Соціологічна служба Центр Разумкова 24 липня опублікувала дослідження «Ідентичність громадян України: тенденції змін», за допомогою якого вдалося спростувати неправдиву інформацію пропагандистів.

«Власне, популярність російської мови в Україні зовсім не зростає, а навпаки — падає. За даними згаданого дослідження, дедалі менше українців вважають, що говорити російською мовою престижно. Якщо у 2015 році таких було 21,5% серед усіх опитаних, то у 2023-му їх стало 9,4%, а у 2024-му це число взагалі скоротилося до 6,1%. При цьому престижність української мови почала значно зростати: з 43,2% у 2015 році до 75,5% у 2024 році», ─ йдеться у дописі.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x