Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У громаді Ізмаїльського району зробили перші кроки до створення індустріального агротехнопарку

0 коментарів 53109 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 2 серпня, в селищі Суворове Ізмаїльського району була проведена перша стратегічна сесія в рамках розробки концепції створення індустріального агротехнопарку “Буджак». Про це повідомив голова Суворовської громади Олег Босікевич, передає “Бессарабія INFORM”.


Під час засідання обговорювали потенціал громади, “бачення майбутнього ” індустріального парку та можливі напрямки наповнення його території.

У громаді Ізмаїльського району зробили перші кроки до створення індустріального агротехнопарку

Додамо, що Одеська обласна рада в 2024 році має намір реалізувати інвестиційний проєкт створення індустріального агротехнопарку “Буджак” на території Суворовської громади. Загальний розмір капіталовкладень складає орієнтовно 0,5 млрд грн.

На початку 2023 року директорка департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Одеської обласної військової адміністрації Інна Беженар зазначала, що вже підготовлено інвестиційну пропозицію щодо створення на території Суворовської громади на площі 17,3 га індустріального парку “АгроТехнопарк “Буджак”.

Суворовська селищна рада, в свою чергу, в березні 2023 року затвердила відповідну програму “Розробка концепції індустріального парку…”, на яку з місцевого бюджету виділили 120 тис. грн.

Згідно даних “Програми соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки”, основними видами діяльності агротехнопарку будуть перероблення та консервування фруктів і овочів, виробництво олії з нішевих культур, майонезу, крафтових сирів та бринзи, консервів з гусячого м’яса та паштетів, виготовлення виробів з рослинних матеріалів (очерет, виноградна лоза), виробництво шкіри, виробів з овечої шкіри та шерсті, пухових ковдр, подушок та теплого одягу з наповнювачем з гусячого пуху, пелетів з відходів лісового і сільського господарства та біокормів для тварин.

«Індустріальний парк – це не просто місце для бізнесу, це серце нашої економічної активності, яка може забезпечити нові робочі місця, залучити інвестиції та покращити якість життя наших жителів», – зазначив голова Суворовської громади Олег Босікевич.

У громаді Ізмаїльського району зробили перші кроки до створення індустріального агротехнопарку

Головне фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x