Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Тонни уламків та забруднення земель на понад 35 мільярдів гривень: на Одещині розповіли про наслідки збройної агресії в регіоні

0 коментарів 16848 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець з робочим візитом 15 серпня перебував на Одещині. Він провів робочу нараду із головою Одеської обласної військової адміністрації Олегом Кіпером, т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігорем Зубовичем  та керівниками інших ЦОВВ. Під час зустрічі зокрема йшлося про наслідки військової агресії рф на регіон. Про це, посилаючись на Державну екологічну інспекцію, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Очільник Держекоінспекції наголосив, що загальний об’єм накопичених відходів від руйнувань на території області  становить 21617,5 тонни.

За підрахунками, найбільша кількість відходів руйнації розміщена на територіях Одеської міської громади – 19543,5 тонни, Сергіївської громади – 1374,8 тонни, Арцизької громади – 265 тонн, Визирської громади – 147,3 тонни, Сафʼянівської громади – 130,4 тонни, Чорноморської громади – 78 тонн та Ренійської громади – 40,4 тонни.

 «За результатами опрацювання наданої Інспекцією інформації відходи руйнації в переважній більшості зберігаються безпосередньо на місцях руйнування або збираються і перевозяться органами місцевого самоврядування на спеціально відведені місця тимчасового зберігання на окремо виділених територіях в місцях видалення твердих побутових відходів», ─ йдеться у повідомленні.

В.о. начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу  Хрущ Владислав доповів про шкоду від російської агресії для Одещини.

Він зазначив, що внаслідок збройної агресії рф на території Одещини здійснено 120 розрахунків щодо засмічення та забруднення земель. Загальна сума складає 35 млрд 733 млн 555 тис. грн.

Найбільше з них ─ засмічення земельних ресурсів будівельними відходами та уламками бойових частин ракет і снарядів внаслідок ракетного обстрілу  1 липня 2022 року житлового будинку та бази відпочинку «Годжи» у селищі Сергіївка на Білгород-Дністровщині.  Розмір шкоди становить 11 млрд 104 млн 579 тис. грн.

Тонни уламків та забруднення земель на понад 35 мільярдів гривень: на Одещині розповіли про наслідки збройної агресії в регіоні

Крім того, до переліку увійшли ТОВ «Бізнес-центр «Шевченківський» у м. Одеса, де розмір шкоди  склав 4 млрд 311 млн 956 тис. грн; комунальний захід позашкільної освіти «Вікторія» в м. Одеса з розміром шкоди  ─ 3 млрд 64 млн 892 тис. грн; військова академія м. Одеса, де розмір шкоди становить 1 млрд 722 млн 332 тис. грн та Одеський Спасо-Преображенський кафедральний собор Одеської єпархії УПЦ з розміром шкоди ─ 995 млн 028 тис. грн.

Тонни уламків та забруднення земель на понад 35 мільярдів гривень: на Одещині розповіли про наслідки збройної агресії в регіоні

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x