Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Румунія та Україна планують спільно розробляти протикорабельні ракети, які потопили крейсер “москва”

0 коментарів 14256 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Румунія планує розвивати озброєння у співпраці з Україною, зокрема, протикорабельні ракети Р-360 “Нептун”. Такою ракетою у 2022 році ЗСУ знищили російський крейсер “москва”. Про це повідомляє агентство новин оборони Army Recognition, передає «Бессарабія INFORM».


Важливість співпраці між Бухарестом і Києвом в оборонній сфері, а також в енергетиці підкреслив посол України в Румунії Ігор Прокопчук.

У квітні 2023 року стало відомо, що українська оборонна промисловість працює над модернізацією Р-360.

Румунія прагне, щоб Україна була союзником стосовно контролю акваторії Чорного моря. Плани румунсько-українського військово-промислового партнерства розраховані на післявоєнний період.

Довідково. Р-360 “Нептун” — дозвукова крилата ракета, розроблена українською компанією КБ “Луч”. Вперше вона була представлена на міжнародній виставці “Зброя та безпека” у 2015 році в Києві, а у 2021 році її взяли на озброєння Військово-морські сили України. Ці ракети 870 кг завважки і 5,05 метра завдовжки. Вони призначені для ураження кораблів водотоннажністю до 9 000 тонн.

Цю ракету українські військові використали у квітні 2022 року під час атаки на російський крейсер “москва”. Судно затонуло.

У червні цього року “Нептуни” вразили нафтобазу в темрюкському районі краснодарського краю рф.

У серпні проект The War Zone, посилаючись на відомості представника українського міністерства оборони, повідомляв, що Україна модернізує протикорабельну ракету “Нептун”, щоб мати змогу вражати цілі у москві та інших віддалених місцях росії.

У грудні 2023-го заступник міністра оборони Іван Гаврилюк заявив, що наразі Україна працює над створенням далекобійної версії ракети для комплексу “Нептун”.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x