Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Окупанти все ще хочуть висадити десант на березі Чорного моря

0 коментарів 24975 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російські війська наразі не здатні провести десантну операцію в Одесі через брак ресурсів. Однак у своїх мріях вони не полишають надії “звільнити” місто. Про це сьогодні в етері національного телемарафону заявив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук, передає «Бессарабія INFORM».


Десантні операції зазвичай проводяться з підтримкою сухопутних сил, які наразі на Одещині не мають можливості для наступу. Дмитро Плетенчук зазначив, що російські військові кораблі не можуть підійти до українського узбережжя через загрозу ураження з боку українських берегових ракетних і артилерійських сил.

«Плани — це одне, але спроможності — це зовсім інше. І, по-перше, такі операції не проводяться як самостійний вид. Лише за підтримки сухопутної компоненти. А сухопутна компонента на нашому напрямку, як ви знаєте, захлинулася ще на початку повномасштабного вторгнення», – прокоментував речник ВМС ЗСУ.

Окрім того, протягом повномасштабного вторгнення росія втратила значну кількість десантних кораблів. На даний момент в їхньому розпорядженні залишилося лише п’ять ВДК.

«Їхні спроможності десантні досить знижено протягом повномасштабного вторгнення. Вже з тринадцяти одиниць залишається п’ять, я про великі десантні кораблі, тому наразі це фактично неможливо», – зазначив Дмитро Плетенчук.

Зараз у Чорному морі перебуває підводний човен з чотирма «Калібрами» на борту. Та  Дмитро Плетенчук вважає, що він займається патрулюванням.

Варто зазначити, що захисники України знищили вже 28 кораблів чорноморського флоту. Окрім того, з п’яти аеродромів, які розташовані в Криму, рф тепер використовує лише два.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x