Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Одещині зросло поголів’я свиней

0 коментарів 7290 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За інформацією головного управління статистики в Одеській області, станом на 1 липня в регіоні налічується 155 тисяч голів у господарствах усіх категорій ( на 108,2 % більше рівня 2023 року), у тому числі 82,8 тисячі голів у підприємствах різної форми власності, що становить 112,4% до рівня 2023 року. Про це, посилаючись на обласний департамент аграрної політики,  продовольства та земельних відносин, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Окрім того, у Реєстрі операторів потужностей (об’єктів), що використовуються для промислового вирощування (розведення) тварин, в Одеській області станом на 1 серпня в 59 господарствах різної форми власності утримується 91 449 голів свиней.

Одним із успішних свинокомплексів регіону, який вже понад тринадцять років функціонує в Бессарабії, є ТОВ «Агропрайм Холдинг».

Сьогодні до складу комплексу входять шість цехів: утримання кнурів, осіменіння та утримання поросних свиноматок, опоросу, дорощування та відгодівлі.

Нині загальна кількість продуктивних свиноматок складає 1300 голів одночасного утримання. Це дало змогу збільшити потужність комплексу до 30 тисяч голів відгодованих товарних свиней (близько 3500 т високоякісного м’яса) на рік.

За період свого існування ТОВ «Агропрайм Холдинг» виробило близько 47 тисяч тонн свинини. Щотижня з комплексу відвантажується приблизно 600 голів товарних свиней живою вагою, які поставляються на м’ясопереробні підприємства півдня та центру України.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x