Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Ізмаїльщині в семи школах вивчатимуть оновлений предмет «Захист України»

0 коментарів 37692 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїльському районі планується створення семи осередків для забезпечення викладання оновленої дисципліни «Захист України». Про це стало відомо у п’ятницю, 2 липня, під час засідання робочої групи під головуванням заступника начальника Одеської обласної військової адміністрації Антона Шалигайла, передає “Бессарабія INFORM”.


Так, на Ізмаїльщині такими осередками стануть:

  • Український ліцей з поглибленим вивченням іноземних мов імені Т.Г. Шевченка в Ізмаїлі;
  • Кілійський заклад загальної середньої освіти №3;
  • Ларжанський та Кам’янський ліцеї Саф’янівської громади;
  • Суворовський ліцей;
  • Вилківський заклад загальної середньої освіти №1;
  • Ренійський ліцей №1.

На Ізмаїльщині в семи школах вивчатимуть оновлений предмет «Захист України»

Варто зазначити, що 22 травня поточного року Верховна Рада проголосувала за зміну шкільного предмета «Захист України». Його розділять на шість блоків і замість щотижневих занять дисципліну проводитимуть раз на місяць увесь навчальний день.

Учитимуть предмет і хлопці, і дівчата 10–11 класів. Як планують у МОН, стартує він уже наступного навчального року.

Міністерство освіти і науки вже представило теми, які викладатимуть у 10–11 класах. Це основи національної безпеки і оборони, основи планування та управління, озброєння та військова техніка, стрілецька підготовка, орієнтування на місцевості та інженерна фортифікація, домедична допомога в умовах бою, військові технології та їхній розвиток, основи для дій і взаємодії в бою, інформаційна війна. Підсумковий модуль — «Планую майбутнє: моя роль в обороні України».

«Наше завдання — не мілітаризувати суспільство, а сформувати в нього оборонну свідомість й осмислений підхід до важливості цього захисту. Хочемо надати спокійну психологічну установку громадянину, що війна може стати складовою нашого життя і це не катастрофа чи трагедія, якій не можна протистояти. Навпаки: ми спроможні захищатись і знаходити для себе різні ролі: як у контексті армії, так і в контексті цивільних дій», — пояснював міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Головне фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x