Дякуємо, що читаєте нас українською💪

ВР ухвалила у першому читанні законопроєкт про повернення на службу військовослужбовців після СЗЧ

0 коментарів 15093 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Законопроєкт №11322 відкриває можливість повернення на службу військовослужбовців, які вперше самовільно залишили частину (СЗЧ) або вчинили дезертирство під час дії воєнного стану. Окрім того, вони можуть бути звільнені від кримінальної відповідальності. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Міністерство оборони України.


Підтриманий парламентом у першому читанні документ, зокрема, передбачає, що такі військовослужбовці можуть добровільно звернутися до слідчого чи прокурора з наміром повернутися до військової частини для продовження служби. Таким чином таку людину не будуть притягати до відповідальності, і навіть не буде зафіксовано факту скоєння військового злочину. Таке повернення до війська має відбутися через звернення командира, який готовий взяти до себе на службу військового-втікача.

Зараз маємо створити систему, яка б вирішила ситуацію з поверненням до строю військовослужбовців. Саме тому діюче законодавство потребує змін. Існує багато випадків, коли військовослужбовці, які самовільно залишили частину, бажають повернутися до війська. Ми маємо надати їм таку можливість та створити умови для їх повернення”, – зазначила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Законопроєкт напрацьований Міністерством оборони України з іншими структурами для винесення на розгляд Верховної Ради з метою створення правового механізму повернення військовослужбовців з СЗЧ.

Якщо законопроєкт буде прийнято в цілому, такі військовослужбовці будуть звільнені від кримінальної відповідальності. А після повернення до частини їм буде поновлено усі виплати та забезпечення.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x