Вода в бюветах Арцизу більше не безкоштовна

0 коментарів 22626 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Відсьогодні в Арцизі вода на станціях локальної очистки води більше не безкоштовна. Понад півтора року мешканці міста мали можливість користуватися питною водою на безоплатній основі, адже на сесії міської ради в лютому 2023 року депутати проголосували за безоплатний та цілодобовий доступ до питної води на станціях на час війни. Що стало причиною зміни цього рішення, та яку плату будуть брати за воду, розповість “Бессарабія INFORM”.


Як повідомляє комунальне підприємство “Водоканал”, причин, з яких місцева влада вимушена повернути плату за воду на станціях локальної очистки, декілька.

“Кабінет міністрів України скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги. Зокрема, згідно з підрахунками КП “Водоканал” міста Арциз, борг серед населення збільшився до 2 мільйонів гривень. З якоїсь незрозумілої причини багато хто з містян вирішив, що платити за послуги водопостачання та водовідведення необов’язково.
Також значно здорожчала електроенергія. Фактично за останні роки ціна кіловата зросла в рази. У ціні додали й реагенти для очищення води”, – йдеться в повідомленні Водоканалу на офіційній сторінці підприємства у Фейсбуці.

Саме тому виконавчий комітет Арцизької міської ради прийняв рішення про повернення довоєнної вартості води в розмірі однієї гривні за літр.

“В наш час ціна мінімальна, але це дасть змогу підприємству триматися в цей важкий час”, – зауважують представники підприємства.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x