Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Одеському регіоні зафіксували чотири нових випадки кору

0 коментарів 14931 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині знову зафіксували випадки захворювання на кір. Цього разу – в Одеському районі. Про це, посилаючись на ООЦКПХ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Так, зареєстровано чотири випадки кору серед дітей. Пацієнти перебувають на лікуванні у КНП “Міська клінічна інфекційна лікарня”. Стан захворювання дітей ─ середньої важкості.

Відомо, що всі хворі не вакциновані через релігійні переконання батьків.

«Наразі фахівцями Одеського обласного ЦКПХ разом з медичною службою здійснюється комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів з метою локалізації та ліквідації осередку інфекційного захворювання», ─ розповіли медики.

Всього з початку року в Одеській області лабораторно підтверджено 19 випадків кору, зокрема 9 ─ серед дітей. В Одеському районі таких випадків  – 13 (м. Одеса – 7), в Ізмаїльському ─ п’ять та у Березівському ─ один.

«Кір — небезпечна інфекційна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Вірус кору може зберігатись у повітрі до двох годин, тому заразитись можна навіть від людини, яка вже не кашляє і не чхає. Специфічного лікування від кору немає. Нагадуємо, що вакцинація – єдиний захист для дітей та тих, хто не може отримати щеплення через протипоказання», ─ наголосили спеціалісти.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x