В Ізмаїлі введені карантинні обмеження через сказ

0 коментарів 19737 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З четверга, 27 червня, в частині Ізмаїла почали діяти карантинні обмеження по сказу тварин. Йдеться про наступні адреси: вулиця Кафедральна, 72-108, вулиця Соборна, 104-110, вулиця Бендерська, 123-131, вулиця Грецька, 114-123, вулиця Телеграфна, 129-155, вулиця Покровська, 115А-119, вулиця Торгова, 107-123, вулиця Болградська, 132-140. Вказана територія визнана неблагополучною по сказу тварин. Про це, посилаючись  на Ізмаїльську районну військову адміністрацію, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Відповідне рішення було схвалене на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ізмаїльській РВА, яке відбулося на минулому тижні.

У РВА наголошують, що запобігти сказу можна за умови виконання таких правил:

  1. Всі громадяни зобов’язані щорічно щеплювати своїх собак та котів проти сказу. Утримувати собак лише на прив’язі або у вольєрах. Категорично забороняється пастухам мати на випасі сторожових собак, не щеплених проти сказу.
  2. В жодному разі не треба вбивати тварину, яка покусала людину чи тварину! Її треба тримати ізольовано і спостерігати протягом 10 днів. Про це негайно слід повідомити медичному та ветеринарному працівникові.
  3. При появі біля гурту сільськогосподарських тварин хижаків (лисиць, вовків та інших) та нанесенні ними покусів тваринам необхідно терміново сповістити сільських або міського голову, ветеринарних та медичних працівників.
  4. Слід пам’ятати, що кожна дика тварина, яка поводить себе незвичайно (наближається до людей, тварин, населеного пункту) є підозрілою щодо захворювання на сказ. З такої відстріляної тварини не можна знімати шкуру. Про це слід сповістити ветпрацівників.
  5. Кожен випадок незвичайного поводження тварин (збудження, поїдання сторонніх предметів) потрібно перевіряти щодо захворювання на сказ. До з’ясування причин захворювання при наданні тварині лікувальної допомоги ветпрацівниками слід дотримуватися правил безпеки.
  6. Слід уникати зайвого контакту з тваринами, у першу чергу це стосується дітей.

⠀«Шановні мешканці Ізмаїльського району! Будьте обережні та пильні!

Сказ – це небезпечна для життя людини вірусна хвороба, яка передається через укус або ослинення хворою твариною. Захворювання може закінчуватися смертю пацієнта. Постраждала від укусу людина повинна негайно звернутись до лікаря з подальшою госпіталізацією та введенням антирабічної вакцини», – нагадала пресслужба райдержадміністрації.

Фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x