У громаді Білгород-Дністровського району заборонили використовувати питну воду для зрошення

0 коментарів 70983 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Петропавлівській громаді Білгород-Дністровського району заборонили населенню використовувати питну воду з системи централізованого водопостачання сіл для зрошування на період з 1 червня по 30 вересня. Про це, посилаючись на рішення сесії Петропавлівської сільської ради від 30 травня, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Причиною такого рішення влади є посушливі погодні умови, негативний вплив використання питної води з системи централізованого водопостачання для зрошування на стан водозабезпечення мешканців населених пунктів Петропавлівської громади, навчальних закладів та інших установ, потреба в підтриманні необхідного тиску в мережі і забезпечення безперебійного водопостачання всіх абонентів.

Таким чином, мешканцям ТГ у літній період заборонений полив газонів, парників, городів, садів та присадибних ділянок, оскільки таке використання води призводить до виснаження джерел водопостачання.

Тому директору комунального підприємства «Петропавлівський сількомунгосп»:

  • привести у відповідність до вимог чинного законодавства типовий договір про надання населенню послуг з водопостачання;
  • забезпечити контроль за використанням води з системи централізованого водопостачання в населених  пунктах Петропавлівської громади;
  • вживати до порушників відповідні заходи впливу згідно вимог чинного законодавства;
  • провести інвентаризацію дворів, які використовуються для потреб хазяйства (відгодівля тварин, вирощування сільськогосподарських культур)  споживачами та зобов’язати встановити лічильники;
  • при інвентаризації двори, які пустують, відключити від центральної мережі водопостачання;
  • при заборгованості споживачами з водопостачання більше трьох місяців застосувати санкції у вигляді відключення від центральної мережі водопостачання.

В разі здійснення поливу присадибних ділянок за допомогою тимчасових трубопроводів або шлангів без встановлення приладів обліку води з населення буде стягнено  штраф у розмірі  три тисячі гривень. У випадку  несплати штрафу протягом 3-х робочих днів  буде  відключення споживача  від мережі центрального водопостачання.

Фото  ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x