Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У порту Рені затримали іноземне судно, яке розвантажувалося в окупованому Криму

0 коментарів 107109 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Генеральне вантажне судно Usko Mfu під прапором Камеруну затримали в порту Рені на Одещині через те, що наприкінці травня та на початку червня воно розвантажило вантаж у Севастополі з Туреччини. За словами агента судна Avalon Shipping, судно Usko Mfu дедвейтом 4 тисячі 127 тонн пливло з молдовського порту Джурджулешти на Дунаї, та було змушене стати на якір в українському порту Рені.  Про це повідомляє видання Інтент, посилаючись на Lloyd’s List.


Як зазначається, агент і судновий брокер заявили виданню, що Usko Mfu був перехоплений військовим катером під час перебування в румунських водах.

Корабель обшукали і йому заборонили залишати порт. Цього разу Usko Mfu завантажений ячменем і призначений пункт призначення порт Суда в Греції.

У судовому документі, виданому українським урядом і розглянутому Lloyd’s List, зазначено, що арешт Usko Mfu був зроблений за запитом прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

“Цей документ є початковою чернеткою, яка охоплює арешт через час, який потрібен для складання повного судового рішення, і в результаті не містить деталей. Повне рішення суду очікується найближчими днями”, – процитувало видання геополітичного консультанта Bosphorus Observer Йорука Ішіка, який має безпосередні знання про причину арешту.

Йорук Ішік також наголосив, що прокуратура Криму деякий час переслідувала це судно, оскільки воно є рецидивістом.

Ібрагім Каптан з Usko Shipping розповів Lloyd’s List, що судно заходило в Крим лише тоді, коли воно належало Med Voyager, і заперечує будь-які рейси, поки перебувало у власності Usko Shipping.

Українські правоохоронці поки ніяк не коментували арешт судна.

Це не перший випадок, коли в Рені арештовують іноземне судно, яке заходило у порти окупованого та через це підсанкційного Криму.

Так торік Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок громадянину Молдови Сергію Неруху, викритому на пропозиції та наданні неправомірної вигоди у розмірі 75 тисяч доларів США військовому прокурору Південного регіону України задля зняття арешту з судна затриманого в Одеській області.

Йшлося про історію із судном Sky Moon, яке затримали прикордонники 30 листопада 2016 року поблизу порту Рені в Одеській області у рамках спільної операції із військовою прокуратурою Південного регіону України.

15 березня 2017 року Малиновський районний суд Одеси визнав капітана цього судна винним, а саме судно і вантаж — конфіскувати в доход держави. До речі тоді це була перша в Україні конфіскація судна за заходи в окупований Крим.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x