Тарутинська селищна рада виділила майже п’ять га землі росіянину – розбирається прокуратура

0 коментарів 36639 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Болградська окружна прокуратура звернулася з цивільним позовом до суду відносно Тарутинської селищної ради. Підставою став той факт, що селищна рада рішенням сесії в кінці 2021 року виділила майже п’ять гектарів землі на території села Підгірне громадянинові росії для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Про це кореспондентці “Бессарабії INFORM” стало відомо з ухвали Тарутинського районного суду від 25 червня поточного року.


Згідно матеріалів справи, чоловік, котрий є громадянином російської федерації, паспорт якому виданий 13.07.2011 року відділом УФВС росії архангельської області в місті северодвінськ, наразі володіє земельною ділянкою сільськогосподарського призначення із кадастровим номером 5124787600:01:002:0764  площею 4,947 га. Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, 28 січня 2022 року державним реєстратором Дивізійської сільської ради Білгород-Дністровського району прийнято рішення про реєстрацію права приватної власності на земельну ділянку росіянину. Як вже зазначалося вище, підставою для цього стало відповідне рішення сесії Тарутинської селищної ради.

Судом встановлено, що розробка та затвердження проєктної документації, прийняття рішення про передачу у власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення іноземному громадянину (громадянину рф) здійснено всупереч та з порушенням норм Конституції України та Земельного кодексу.

Тому Тарутинській райсуд постановив довести до відома Одеської обласної прокуратури виявлений незаконний факт зловживання землею для відповідного реагування в межах компетенції. А про вжиті заходи прокуратурі необхідно повідомити суд в рамках строку, визначеного законодавством з дня надходження окремої ухвали.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x