Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Одеситів попереджають про можливі виникнення кишкових інфекцій через аварію у водопровідних мережах

0 коментарів 21438 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У центрі контролю та профілактики хвороб занепокоєні ситуацією, яка склалась наразі в Одесі. У зв’язку з аварією на водопровідних мережах у центральній частині міста, та враховуючи екстремальну літню спеку, існує загроза ускладнень у сфері громадського здоров’я. Йдеться про виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Про це, посилаючись на ОЦКПХ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Спеціалісти закликають мешканців та гостей міста використовувати в таких умовах лише питну воду гарантованої якості, зокрема з бюветних комплексів, пунктів розливу питної води, бутельовану воду.

«Використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання дуже небезпечно», ─ наголошують фахівці.

Найбільш ефективним методом знезараження води на думку медиків залишається її кип’ятіння, але не менше 10 хвилин від моменту закипання.

«У разі виявлення перших ознак кишкового захворювання або харчового отруєння необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Самолікування небезпечне для здоров’я!», ─ підкреслили у Центрі.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x