Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Мешканець Тарутинської громади по п’яні потрапив в армію росії, а звідти – втік у полон

0 коментарів 27378 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканець смт Березине Тарутинської громади Болградського району Артур Ян втік від мобілізації в Україні та через Молдову дістався росії, де… підписав контракт з “другою армією світу”. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на відеозапис зі сповіддю окупанта українського походження. 


Під час допиту на камеру 35-річний чоловік розповідає, що у 2023 році прийняв рішення виїхати з України, адже боявся воювати. Через знайомого адвоката за 6 тисяч доларів він опинився у Молдові, звідки вирішив поїхати до брата у росію. Проте до нього не доїхав, адже чоловіки посварилися. Тоді зрадник рушив до знайомого у Псковську область, звідти – до Нижнього Новгороду, де йому запропонував роботу син товариша. Спочатку там все йшло добре – він влаштувався на роботу та встановлював металопластикові вікна і двері у новобудовах, а потім його “кинули на гроші”, і він опинився на вулиці взимку без копійки. Напившись, він прийняв рішення йти воювати проти України, аби заробити гроші. Але, коли побачив, що робиться в армії, усіляко намагався втекти.

Спочатку він вигадав байку, що батькам в Україні загрожує небезпека, після чого його декілька разів перевіряли, місяцями утримували у жахливих умовах під дозором та перекидали з підрозділу у підрозділ. Коли Артур зрозумів, що по-хорошому не вибратися, вирішив втекти. Перша спроба провалилася, а друга припала на його перше бойове завдання. Тоді він вночі відстав від своїх “побратимів” та подався в бік підконтрольній Україні території. Кілька днів він блукав, аж поки не побачив українські позиції, де здався у полон.

Про свій вчинок, з його слів, він жалкує та розповідає, що багато хто з російських військових не хочуть воювати, але нібито не мають іншого виходу, бо бояться.

Також він розповів, що ставилися до нього росіяне дуже кепсько – називали хохлом та задля розваги просили перевести окремі фрази на українську мову, після чого реготали.

Відео:

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x