За шахрайство з продажем неіснуючого принтера одесит може отримати реальний строк

0 коментарів 11205 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці викрили 31-річного одесита у шахрайстві з продажем неіснуючого принтера. Він ошукав 13 співмістян, завдавши їм загалом більше п’яти тисяч гривень збитків. Тепер йому може загрожувати покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років. Про це, посилаючись на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Зловмисник розмістив на одному із популярних вебресурсів оголошення щодо продажу принтера вартістю 1500 гривень, якого насправді не мав. Чоловік запевняв потенційних покупців, що товар буде доставлено поштою, але за умови отримання передоплати у сумі 400 гривень на його мобільний номер. Після отримання коштів одесит просто припиняв відповідати на дзвінки.

За шість днів у такий спосіб правопорушник зміг ошукати 13 жителів Одеси. Потерпілі звернулися до поліції.

Зловмисника швидко розшукали і вилучили у нього мобільний телефон з інформацією, що підтверджує його причетність до шахрайства.

«Зібравши достатньо доказів, слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від 51 тис. до 68 тис. грн або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років», ─ йдеться у повідомленні поліції.

Слідство триває.

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x