Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Рожеві фламінго знову почали гніздитися у “Тузлівських лиманах”

0 коментарів 17496 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Нацпарку “Тузлівські лимани” знову почали гніздитися рожеві фламінго. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на доктора біологічних наук, професора Івана Русєва.


Як розповів еколог, цього року на Тузлівських лиманах вже поселилося багато фламінго – близько 1500 птахів. І деякі з них вже почали гніздуватися.

В той час, як російські пропагандисти продовжують залучати і птахів до дезінформування населення тимчасово окупованого Криму.

“Між тим, нещодавно, на початку березня і у травні рашисти писали з окупованих територій Азовського узбережжя і з окупованого Криму, що фламінго в них “планує” гніздуватися . Вони навіть писали маячню для своїх лохів, що начебто “фламінго визнали Крим російським”. Але, незважаючи на чудові природні умови, рожеві фламінго в черговий раз проігнорували окуповані рашистами українські території і вирішили, що у 2024 році, знову, як і в минулому році, оселяться на гніздуванні в Тузлівських лиманах”, – підкреслив Русєв.

Як наголосив еколог, служба держохорони нацпарку дбає про охорону та безпеку птахів, а науковці спостерігають за впливом війни на довкілля.

Нагадаємо, восени минулого року рожеві фламінго вперше дали потомство на Тузлівських лиманах.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x