Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Рекордна кількість опадів випала вчора в Болграді

0 коментарів 26730 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Дощ зі штормовим вітром, який почався вчора в ввечері в Болграді, став рекордним, адже за майже дві години випала пів місячної норми опадів. Про це «Бессарабії INFORM» розповіли в Болградській метеостанції.


«Судить самі, місячна норма опадів в червні становить 69 мм, при тому, що вчора за декілька годин в Болграді вони становили 31,6 мм, з яких 20 мм в першу годину. Вітер також був штормовий – 12 м/с, до шквального йому не вистачило ще 3 м/с згідно з критеріями», – розповіла очільниця Болградської метеостанції Наталія Марчева.

За словами метеоролога, трохи менше опадів – 22 мм – випалі в селі Виноградівка Болградської громади, 20 мм – в селі Каракурт Василівської громади, але ще й з градом.

За словами очевидців, водночас град розміром з перепелине яйце випав в селі Баннівка Василівської громади.

«Цей дощ не страшний озимим культурам, а навіть потрібний. Адже опади, які випала наприкінці травня, для них були нещедрими – містами лише до 1-2 мм. А ось вітер та град – набагато небезпечніше», – додала Наталія Марчева.

Як виявилося, небезпечною ця злива стала й для деяких будівель, покрівля яких давно потребує ремонту. Наприклад, не витримала стихії покрівля, що розташована над хірургічним відділенням Болградської ЦРЛ.

Додамо, що у Гідрометеорологічному центрі Чорного та Азовського морів попередили про небезпечні метеорологічні явища І рівня (жовтого) небезпечності у вигляді шквалів 15-20 м/с під час грози сьогодні ввечері 4 червня та вночі 5 червня на Одещині.

По Одещині та м. Одеса на 5 червня очікується мінлива хмарність. Вночі дощ, місцями гроза.

Вдень без істотних опадів. Вітер вночі південно-східний, вдень північно-західний, 9-14 м/с, вночі під час грози місцями шквал 15-20 м/с. Температура вночі 15-20°, вдень 26-31°. На автошляхах області вночі видимість під час дощу 2-4 км.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x