Понад 40% українців впевнені, що ситуація з демократією погіршилася за часів президента Зеленського,- опитування

0 коментарів 17361 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


43% українців вважають, що ситуація з демократією в Україні погіршилася за 5 років президентства Володимира Зеленського, з них 28% переконані, що це відбулося через намагання влади згорнути права і свободи громадян. Про це свідчать результати опитування, проведеного 16-22 травня Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).


Опитування проводилося методом телефонного інтервʼю. У ньому взяли участь 1002 респонденти, що живуть у всіх регіонах України (на підконтрольній уряду території).

“19% українців вважають, що ситуація з демократією покращилася, а 29% – що не змінилася. Бачать певні погіршення – 43%, проте серед них 11% насамперед пов’язують це з об’єктивними обставинами воєнного часу, а 28% – із спробами влади згортати права і свободи громадян (ще 3% назвали обидві причини)”, – йдеться у повідомленні КМІС.

Понад 40% українців впевнені, що ситуація з демократією погіршилася за часів президента Зеленського,- опитування

Респондентів також запитали про зміни в економіці за останні п’ять років (із фокусом-поясненням, що йдеться про умови для розвитку, прозорість правил, справедливе ставлення до бізнесу). Як і у випадку з демократією, якщо респонденти бачили погіршення, уточнювали, з чим саме це скоріше пов’язано.

“Вважають, що за останні 5 років ситуація в економіці покращилася – 17%, не змінилася – 21%. Майже половина респондентів (49%) вважають, що ситуація погіршилася, проте з них 16.5% пов’язують це насамперед із повномасштабним вторгненням, а 23% – насамперед із помилковими діями влади (ще 9% назвали обидві причини)”, – зазначили в інституті.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x