На Одещині чоловік залишив малолітню доньку саму вдома, а та ледь не випала з вікна багатоповерхівки

0 коментарів 11880 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На чоловіка, який залишив 5-річну донечку саму вдома, одеські поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення. Під час відсутності батька дитина ледь не випала з вікна квартири п’ятого поверху. Про це, посилаючись на ГУНП в Одеські області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Перехожі випадково побачили, як дівчинка, знаходячись на підвіконні, тягнулася до розташованого поряд балкону. Люди викликали поліцію з рятувальниками.

«Прибувши на місце події, ми одразу знайшли спільну мову з маленькою Владиславою, попросили її не робити різких рухів, аби вона не впала вниз, а обережно повернутися в квартиру. Дитина робила все так, як ми їй казали, і згодом кинула нам через вікно ключі від оселі, за допомогою яких ми зайшли всередину. Дівчинка розповіла нам, що мешкає з батьком, який на роботі. На підвіконня вона забралася, бо хотіла дістати іграшку, яку ненароком впустила на балкон з іншого вікна, що прилягає до нього», – зазначила старша інспекторка сектору ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 1 Тетяна Чабанюк.

Поліцейські разом зі службою у справах дітей розшукали батька дівчинки. Вони з’ясували, що чоловік мешкає удвох з донькою в орендованій квартирі та виховує її самостійно, оскільки мати дівчинки була позбавлена батьківських прав. Сам батько раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв. Він пояснив, що через роботу змушений залишати доньку саму вдома.

«З батьком маленької Влади ми провели профілактичну бесіду щодо недопущення таких випадків у майбутньому та склали відносно нього протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. За це правопорушення суд може накласти на чоловіка стягнення у вигляді попередження або штрафу від 850 до 1700 гривень», – додала ювенальна поліцейська.

Крім цього, чоловіку запропонували допомогти із влаштуванням донечки до дитячого садочка, що полегшить її виховання і дозволить поєднувати його з роботою.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x