Готував ракетний удар рф по військових навчальних закладах і шпиталях в Одесі та Житомирі: СБУ затримала агента фсб

0 коментарів 11826 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Служба безпеки України запобігла черговій спробі фсб отримати актуальні дані про розміщення українських захисників в Одеській та Житомирській областях. Найбільше ворога цікавила інформація про вищі військові навчальні заклади на території обох регіонів. Про це, посилаючись на СБУ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Зокрема, рф планувала отримати інформацію, в якому режимі вони працюють, чи було передислоковано особовий склад, а також були намагання розвідати місця базування шпиталів та інших медустанов, де проходять лікування воїни Сил оборони.

Для того, аби отримати розвіддані, російська спецслужба залучила до роботи свого агента – 19-річного мешканця Одеси, який шукав швидкого заробітку в інтернеті і потрапив у поле зору фсб.

В обласному центрі, за вказівкою окупантів, молодик щодня обходив декілька локацій. Він намагався з’ясувати, чи є там українські військовослужбовці.

Ворожий інформатор, будучи поблизу «потрібного» об’єкту, спостерігав за його периметром та контрольно-пропускними пунктами, а також робив відповідні фотознімки. Про всі отримані відомості агент месенджером звітував своєму російському куратору.

Пізніше фсб «відрядила» свого агента до іншого регіону ─ Житомирської області, де він продовжив шпигувати за відпрацьованим алгоритмом. У разі підтвердження координат потенційних цілей окупанти планували здійснити по них ракетно-дронові удари.

Зрадника затримали працівники СБУ, коли той проводив дорозвідку поблизу об’єкту в Житомирі. Також Службою безпеки були вжиті необхідні заходи, щоб убезпечити місця базування українських захисників.

«За даними слідства, фігурант перебував на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником управління фсб по москві та московській області. Його особу вже встановлено Службою безпеки. За кожне виконане завдання він обіцяв своєму агенту грошову винагороду. Кошти мали надходити на банківську картку інформатора. Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)», ─ йдеться у повідомленні СБУ.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Готував ракетний удар рф по військових навчальних закладах і шпиталях в Одесі та Житомирі: СБУ затримала агента фсб

Готував ракетний удар рф по військових навчальних закладах і шпиталях в Одесі та Житомирі: СБУ затримала агента фсб

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x