В Ізмаїлі збільшили вартість харчування в дитячих садочках

0 коментарів 20790 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі з 3 травня вартість харчування в дитячих садочках збільшилася майже на одинадцять відсотків. Про це журналіст “Бессарабії INFORM” дізналася з відповідного рішення виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради.


Так, триразове харчування дітей віком від одного до трьох років встановлено на рівні 69,89 грн, для дошкільнят віком від трьох до чотирьох років – 70,83 грн, для дітей віком від чотирьох до шести років – 91,95 грн.

Загалом батьки повинні сплачувати стовідсоткову вартість харчування. Проте 75 % від загальної суми мають право вносити щомісяця батьки або особи, які їх заміщують, офіційно працевлаштовані в Ізмаїлі (або працевлаштований один з батьків).

Щодо батьків або осіб, що їх замінюють, які є захисниками чи захисницями України, у період з 24 лютого 2022 року брали або беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, але ще не набули статусу учасника бойових дій, сплачують 50% від загальної вартості харчування. Така ж плата передбачена для батьків, в родинах яких є троє або більше дітей.

Безкоштовним харчуванням забезпечені наступні категорії дітей:

  • діти, які мають статус осіб з особливими освітніми потребами;
  • діти з інвалідністю;
  • діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під  опікою і виховуються в сім’ях;
  • діти, які потребують корекції розумового розвитку у спеціальних групах;
  • діти, батьки яких отримають соціальну допомогу від держави.
  • діти з числа осіб, визначених у ст. 10, ст. 10.1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • діти, які мають статус дитини, котра постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, або з числа внутрішньо переміщених осіб.

Варто зазначити, що востаннє вартість харчування в дитячих садочках Ізмаїла переглядалася 8 лютого 2023 року. Тоді виконавчий комітет затвердив вартість триразового харчування дітей віком від одного до трьох років на рівні 62,17 грн, для дошкільнят віком від трьох до чотирьох років – 63,07 грн, для дітей віком від чотирьох до шести років – 83 грн.

Фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x