“Укрзалізниця” призупинила проєкти з розширення пропускної спроможності в напрямку порту “Ізмаїл”

0 коментарів 25866 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Акціонерне товариство “Укрзалізниця” тимчасово призупинило реалізацію проєктів розширення пропускної спроможності в напрямку порту “Ізмаїл”. Таку інформацію нещодавно  на засіданні офісу експортерів надав заступник директора департаменту комерційної роботи компанії Валерій Ткачов. Про це повідомляє видання «Інтерфакс-Україна», передає “Бессарабія INFORM”.


“Ми вивантажували від 330 до 350 вагонів (для порту “Ізмаїл” на добу), зараз не більше ніж 220. Тому ми не бачимо сенсу виконувати там якесь розширення інфраструктури”, – сказав він.

За його словами, в напрямку порту “Ізмаїл” на залізничній інфраструктурі було заплановано два проєкти з приватним інвестором. У зв’язку зі зниженням навантаження на Дунайські порти та його зміщенням у Чорноморські порти, після початку роботи створеного Військово-морськими силами морського коридору, інвестор від участі в проєктах відмовився.

“У нас там (на залізничній інфраструктурі в напрямку порту “Ізмаїл”) було два проєкти розширення. І там був приватний інвестор. Я не казатиму, хто, але це учасник зернового ринку. І коли пік навантаження спав, то він відмовився фінансувати розширення цієї станції”, – зазначив Валерій Ткачов.

Варто додати: в середині 2023 року заступник директора регіональної філії “Одеська залізниця” АТ “Укрзалізниця” з логістики та роботи з поромами Іван Ємець повідомив, що УЗ розглядає проєкти з розширення пропускної спроможності станції “Ізмаїл”, а також інших ділянок. За його словами, йшлося про ділянки Арциз – Ізмаїл і Білгород-Дністровський – Ізмаїл. Також “Укрзалізниця” розглядала варіант електрифікації ділянки Білгород-Дністровський – Ізмаїл.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x