Стало відомо, в яких лікарнях Бессарабії безкоштовно приймають пологи

0 коментарів 18738 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській області з Національною службою здоров’я України для надання медичної допомоги при пологах лікарнями укладено дев’ятнадцять договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. В Бессарабії безкоштовно можна народжувати в п’яти медичних закладах. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.


Договори з НСЗУ уклали Арцизька центральна опорна лікарня, Білгород-Дністровська багатопрофільна лікарня, Ізмаїльська міська центральна лікарня, Кілійська багатопрофільна лікарня та Татарбунарська багатопрофільна лікарня.

У Центрі зазначили, що медична допомога при пологах здійснюється черговою акушерською бригадою із забезпеченням умов для проведення партнерських вагінальних пологів. У разі ускладнень забезпечується проведення планового чи ургентного кесаревого розтину.

Увага! Програма медгарантій покриває пологи з черговою акушерською бригадою. Водночас, якщо пацієнтка бажає обрати конкретного лікаря, заклад може запропонувати це як додаткову платну послугу. Пологовий будинок же пацієнтка може обрати будь-який з-поміж тих, які мають відповідний договір з НСЗУ, незалежно від місця реєстрації чи проживання.

Варто зауважити, що під час госпіталізації заклад має забезпечити пацієнтку ліками, що закуповуються МОЗ та за рахунок інших бюджетних програм, ліками з Національного переліку основних лікарських засобів, а також необхідними медичними виробами й витратними матеріалами.

Вимога лікарні до пацієнта придбати щось із цього переліку за власні кошти є неправомірною, і пацієнт має право подати скаргу. Жодних благодійних внесків не потрібно.

Фото – ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x