Алкоголь та пальне знову можуть здорожчати, а вино назвуть “проміжним продуктом”: пропозиція українського Кабміну

0 коментарів 37368 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно Кабінет міністрів схвалив проєкт змін до Податкового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку. Водночас передбачено графік щорічного збільшення таких ставок з 1 липня 2024 року по 31 грудня 2027 року. Пропозицію має ухвалити Верховна Рада, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Як зазначив постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук, законопроєкт має на меті наближення ставок акцизного податку до мінімального рівня, встановленого в ЄС.

Так, пропонується встановити ставки акцизного податку на:
– бензини 359 євро за 1 тис. літрів;
– дизельне пальне – 330 євро за 1 тис. літрів;
– скраплений газ – 277 євро за 1 тис. літрів.

Наразі акцизи становлять 215,5 євро на бензин, 139,5 євро на дизельне пальне та 70 євро на газ.

Також проєктом закону Кабмін пропонує визначити термін «проміжні продукти» як вина та інші зброджені напої (у тому числі суміші зі зброджених напоїв та суміші на основі зброджених напоїв), фактична міцність яких вища за 1,2% обʼємних одиниць етилового спирту, але не вища за 22% обʼємних одиниць етилового спирту.

Також передбачено збільшення ставки акцизного податку з 8,42 до 12,23 грн за 1 л (на 3,81 грн) для проміжних продуктів (до рівня діючої ставки на вина ігристі та вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані). І йдуть роздуми щодо уточнення терміну «середньозважена роздрібна ціна продажу сигарет».

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x