19-річний курсант одеської Військової академії загинув під час стрибка з парашутом

0 коментарів 23220 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Дев’ятнадцятирічний курсант Одеської Військової академії загинув під час навчально-тренувальних стрибків з парашутом. Обставини події з’ясовують правоохоронці. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Державне бюро розслідувань.


Як зазначається, трагедія трапилася 14 травня 2024 року на базі одного з українських аеродромів.

Курсант другого курсу факультету підготовки спеціалістів Військової розвідки та Сил спеціальних операцій здійснив тренувальний стрибок на висоті 600 метрів.

“За попередньою інформацією, стабілізаційний парашут зачепився за вертоліт, пошкодився та обмотався довкола ноги курсанта, а також перешкодив відкриттю основного парашута. Юнака почало обертати в повітрі, а запасний парашут не встиг повністю розкритися. 19-річний хлопець загинув одразу на місці події”, – йдеться у повідомленні.

У ДБР наголосили, що слідство перевірятиме, чи відбувалися належна підготовка та інструктаж курсантів під час польотів, а також дотримання правил під час проведення навчально-тренувальних стрибків. Експертиза встановить, чи був правильно укладений парашут.

Роковий стрибок був 12-м за період навчання юнака.

Попередньо правопорушення кваліфікували за ч. 4 ст. 425 КК України – недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

19-річний курсант одеської Військової академії загинув під час стрибка з парашутом

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x