За білий квиток – 11 тисяч доларів. На Одещині викрили чергових переправників ухилянтів

0 коментарів 11610 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині під час спроби переправити чоловіка призовного віку до сусідньої країни затримали учасників злочинної схеми, які  забезпечували ухилянтів фіктивними довідками про інвалідність та супроводжували автомобілем через кордон. Свої послуги вони оцінили в 11 тисяч доларів. За скоєне зловмисникам загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласне управління поліції та Одеську обласну прокуратуру.


За інформацією правоохоронців, у лютому 2024 року 50-річна одеситка розробила план щодо незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Залучивши до незаконної діяльності свого знайомого та діючи з ним у змові, вони підшукали військовозобов’язаного громадянина, якому запропонували переправити його до Молдови.

За так званий «білий квиток» та трансфер, якими забезпечували ухилянта, клієнт мав заплатити 11 тисяч доларів.

З усіма особами фігуранти проводили інструктаж, отримували необхідні дані для виготовлення довідок та брали 700 доларів завдатку. Безпосередньо перед перетином отримували ще частину коштів, решту – після успішного трансферу.

Встановивши дату, місце та час незаконного вивозу ухилянта за кордон, поліцейські затримали учасників схеми. Обох спільників викрили одночасно в Одесі. Жінку затримали під час отримання частини від визначеної суми – 5 800 доларів. Решту «клієнт» мав сплатити їм після перетину кордону.

За білий квиток - 11 тисяч доларів. На Одещині викрили чергових переправників ухилянтів

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Жінці суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 1 мільйона 514 тисяч гривень застави. Нині вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу її спільникові.

За скоєне підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

За білий квиток - 11 тисяч доларів. На Одещині викрили чергових переправників ухилянтів

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x