Виганяв матір з її власної оселі: домашнього тирана з Ізмаїла відправили на лаву підсудних

0 коментарів 12258 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські відправили на лаву підсудних ізмаїльчанина за домашнє насильство над літньою матір’ю. Син влаштовував старенькій скандали, шарпав та навіть виганяв з її ж оселі, мотивуючи це відмовами матері фінансово його утримувати. Скоєне може обернутися для нього навіть позбавленням волі. Про це, із посиланням на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


На думку 37-річного чоловіка, який вже деякий час знаходиться на обліку в поліції за категорією «кривдник», старенька матір повинна була його фінансово утримувати і мовчати щодо аморального способу життя.

Попри профілактичні бесіди з інспекторами сектору з протидії домашньому насильству та їхні попередження про кримінальну відповідальність, після вживання алкогольних напоїв він зухвало ображав свою 73-річну матір.

Чоловіка, окрім інших претензій, не влаштовував і маленький розмір пенсії, оскільки вона не може задовольнити всі потреби сина. Через це він лаявся, штурхав стареньку, погрожував фізичною розправою і виганяв з її ж будинку.

«Ми опитали сусідів, зібрали достатньо доказів правопорушень чоловіка та під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули йому обвинувачення у домашньому насильстві, а саме в умисному систематичному вчиненні психічного, фізичного та економічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призвело до фізичних та психологічних страждань і погіршення якості життя потерпілої. Цей злочин кваліфікується за ст. 126-1 Кримінального кодексу України і карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або пробаційним наглядом на строк до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк до двох років. Досудове розслідування завершено, і обвинувальний акт скеровано до суду», – розповіла старша слідча Ізмаїльського районного відділу поліції Карина Мельникова.

Правоохоронці закликають усіх, хто потерпає від фізичного, психологічного чи інших видів домашнього насильства, не замовчувати це, а звернутися по допомогу до територіального підрозділу поліції або зателефонувати на спеціальну поліцейську лінію «102». Також цілодобову консультацію та підтримку постраждалим надають на урядовій «гарячій лінії» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547. Максимально вичерпну інформацію щодо домашнього насильства, підтримку та допомогу в цьому питанні надасть чат-бот МВС police_helpbot.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x