В Уряді повідомили про перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам

0 коментарів 22248 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 1 квітня в Україні здійснюється автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів за стаж, набутий в останні два роки. Про це розповіли у Мінсоцполітики на Урядовому порталі, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як нагадали в Міністерстві, розмір пенсії залежить не тільки від розміру заробітної плати, а й від страхового стажу (тобто періоду, протягом якого людина сплачує Єдиний страховий внесок – ЄСВ).

Коли людина працює, страховий стаж у пенсіонера збільшується, внаслідок чого і розмір пенсії має також збільшуватись. Саме тому 1 квітня пенсії працюючим пенсіонерам перераховують.

«Розмір збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу і заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія», ─ йдеться у повідомленні.

Також у Мінсоцполітики наголосили, що особисто звертатися для проведення перерахунку нікуди не потрібно, оскільки він відбувається автоматично, за даними, які містить Державний реєстр застрахованих осіб.

Крім того, звернули увагу пенсіонерів на те, що виплата підвищених пенсій відбудеться у червні 2024 року (з урахуванням квітня та травня).

Довідково: з 1 березня 2024 року мінімальна пенсія в Україні збільшилась з 2 093 грн до 2 361 грн, максимальна – з 20 930 грн до 23 610 грн, середній розмір склав – 5 791 грн (на 10,6% більше порівняно із березнем минулого року).

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x