В регіоні Нижнього Дунаю планують втілити “Green Corridor”: концепцію обговорили Україна, Молдова та Румунія

0 коментарів 45279 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями в румунському пункті пропуску Галац за ініціативи “EUBAM”  зібралися представники митних органів трьох країн-сусідок – України, Молдови та Румунії – в пошуках шляхів прискорення руху українських товарів. Ключовим питанням заходу було впровадження концепції “Green Corridor” в регіоні нижнього Дунаю, яка має на меті збільшення потоку товарів, зокрема українського експорту. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеську митницю.

Зі сторони України участь у засіданні регіональної митної координаційної групи MD-RO-UA з оптимізації вантажопотоку та ініціативи “Шляхи солідарності” між ЄС та Україною в.о. заступника начальника Одеської митниці Владислав Савинець.

Зазначимо, що окрема увага в розмовах приділяла розташованому у південній частині України, Молдови та Румунії трикутнику, який веде до румунського порту Констанца, – він є частиною цього коридору та має вирішальне значення для активізації торгівлі.

Учасники засідання також відмітили, що реалізації концепції “Зелений коридор” у значній мірі буде сприяти спільний контроль між Україною та Молдовою у пункті пропуску “Рені–Джурджулешти” та скоординований контроль між Молдовою та Румунією у пункті пропуску “Джурджулешти–Галац”.

В регіоні Нижнього Дунаю планують втілити "Green Corridor": концепцію обговорили Україна, Молдова та Румунія

В регіоні Нижнього Дунаю планують втілити "Green Corridor": концепцію обговорили Україна, Молдова та Румунія
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x