У Гаазі 44 країни підтримали створення спецтрибуналу для росії

0 коментарів 13041 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На конференції «Відновлення справедливості для України» в Гаазі 44 держави у спеціальній декларації підтримали створення спецтрибуналу щодо злочинів росії. Всього у конференції брали участь 57 країн, передає “Бессарабія INFORM”.


Країни висловилися за посилення спільних зусиль для забезпечення належного розслідування російських злочинів, скоєних у війні проти України, та за понесення росією відповідальності за усі порушення міжнародного права.

Також країни підтримали ініціативу щодо використання заморожених активів рф на користь України і привітали пропозицію Нідерландів розмістити у себе компенсаційний механізм.

Зазначимо, що у декларації за підсумками конференції “Відновлення справедливості для України” країни-підписанти підкреслили, що вони “залишаються відданими створенню спеціального трибуналу для розслідування та судового переслідування злочину агресії проти України.

Підсумковий документ наразі підписали: Албанія, Андорра, Австралія, Австрія, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Канада, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Греція, Ісландія, Ірландія, Італія, Японія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Монако, Чорногорія, Нідерланди, Нова Зеландія, Північна Македонія, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Сан-Марино, Словенія, Іспанія, Швеція, Україна, Британія і США.

У Гаазі 44 країни підтримали створення спецтрибуналу для росії

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x