Дикі птахи мусять перелітати через зону бойових дій в Україні, аби дістатись тундри

0 коментарів 11934 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Протягом останніх тижнів в Одеській області можна спостерігати за процесом масової міграції водоплавних птахів. Зокрема, через Придунайські озера, дельту Дунаю, лиман Сасик, через Національний природний парк “Тузловські лимани” та дельту Дністра пролітають тисячні зграї водоплавних птахів. Їх ціль – тундра, у якій вони зазвичай проводять процес гніздування. Але через війну в Україні цей шлях вже не перший рік є для них небезпечним. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на еколога, співробітника нацпарку “Тузловські лимани” Івана Русєва. 


Серед птахів, які перелітають транзитом через територію Нацпарку, є багато лисок, попелюхів та, можливо, останні зграї червоноволої казарки, білолобого гуся, лебедів кликунів. На піщаному пересипу серед кущів і на галявинах харчуються зяблики звичайні та багато інших горобцеподібних птахів. Вночі ще летять білолобі гуси та чорвоноволі казарки, коли тихо і не чутно шахедів.

Також еколог зазначив, що болгарські колеги надали українцям наступну інформацію: неподалік від нацпарку “Тузловські лимани” сидять на відпочинку гуси, які мають супутникові датчики з Болгарії. Попереду у всіх птахів далекий край і довга дорога, у тому числі, через зону бойових дій. Летять гуси у російську тундру.

Багато з гусей гніздяться виключно в Тундрі росії, але восени на зимівлю обов’язково летять в Українське, Румунське та Болгарське Причорномор’я. Але пройде лише трохи більше пів року, і вони знову будуть готові покинути рашистів і повернутися до нас – у прекрасний світ Українського Причорномор’я, в чудову країну. Міграція птахів – одне з найбільш вражаючих чудес природи! Неймовірні подвиги витривалості та наполегливості дозволяють птахам двічі на рік долати величезні відстані під час міграції. Перелітні птахи і траси їх перельоту – це сигнали про здоров’я Природи та нашого довкілля. Антропогенні зміни на шляху далеких мігрантів, які перетинають декілька країн та середовищ існування, свідчать про більш широкі зміни навколишнього середовища, які вже стрімко відбуваються, особливо в зоні бойових дій. Ці зміни жорстоко торкнулись і ще торкнуться негативними наслідками і для природи і для людей. Але сьогодні, незважаючи на жахливі наслідки від рашистів для людей і дикої природи, все таки природа відновиться, а неймовірна синергія диких гусей та казарки, степових рослинних хвиль, разом з дельфінами, багаточисельними іншими птахами наших лиманів і усього Азово-Чорноморського регіону, рослинами, водами, світанками, мурахами – всі, на всіх фронтах, своєю потужною і позитивною енергетикою, всіляко допомагають українцям в боротьбі з орками, і всі мріємо про перемогу над ворогом“, – зазначив Іван Русєв.

Дикі птахи мусять перелітати через зону бойових дій в Україні, аби дістатись тундри
Дикі птахи мусять перелітати через зону бойових дій в Україні, аби дістатись тундри
Дикі птахи мусять перелітати через зону бойових дій в Україні, аби дістатись тундри
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x