Стало відомо про стан жителя Ізмаїлу, якого госпіталізували з укусом змії

0 коментарів 77787 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У понеділок, 1 квітня, до Єдиної оперативної диспетчерської Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області надійшов виклик щодо укусу змії в Ізмаїльському районі. “Бессарабія INFORM” з’ясувала, в якому стані знаходиться потерпілий. 


Як виявилося, наразі точно не встановлено, чи то була змія, чи комаха. За словами пенсіонера, він знаходився у темному приміщенні, тож не бачив, хто його вкусив. Що це могла бути повзуча, він лише припустив.

За коментарем журналістка «БІ» звернулася до генерального директора Центральної районної лікарні Саф’янівської сільської ради Олега Садковського – саме у цей медзаклад каретою “швидкої” було доставлено постраждалого. Він повідомив, що пацієнту надали необхідну допомогу, після чого від госпіталізації він відмовився. Подальше спостереження та лікування цього пацієнта здійснюють в Ізмаїльському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД).

Під час спілкування з директоркою Ізмаїльського міського ЦПМСД Людмилою Бойко з’ясувалося, що постраждалий відмовився від госпіталізації пізно вночі, після чого у робочий час завітав на прийом до них.

«Цей пацієнт сьогодні приходив до міської поліклініки. На запитання лікарів, що саме його вкусило за руку, він не міг відповісти нічого конкретного, адже не бачив нічого. Його стан на момент огляду в районній лікарні та під час огляду сімейного лікаря був задовільним. В приймальному відділенні лікарні ізмаїльцю поставили знеболююче», – розповіла Людмила Михайлівна.

За її словами, завжди при таких випадках перевіряється форма щеплення. Пацієнту проведена вакцинація від дифтерії і правеця. Людмила Бойко підкреслила, що в Ізмаїлі за три роки не було зафіксовано жодного звернення до Центру, пов’язаного з укусом змії.

Медикиня зауважила, що у випадку укусів невідомими комахами, тваринами, зміями чи ящірками необхідно терміново звернутися за медичною допомогою через великий ризик появи ускладнень.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x