Розбагатів на посаді на 150 мільйонів гривень: завершено досудове розслідування щодо одеського ексвоєнкома Борисова

0 коментарів 11259 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Завершено досудове розслідування стосовно екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова за фактами незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України). Колишній воєнком за період перебування на цій посаді за відсутності законних доходів набув активів на майже 150 мільйонів гривень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Офіс Генерального прокурора.


Встановлено, що після повномасштабного вторгнення за його дорученням члени родини придбали в Іспанії об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу. При цьому офіційний спільний дохід родини не покривав цих витрат.

У грудні 2023 року накладено арешт на майно одеського воєнкома в Іспанії: це вілла та офісне приміщення. Також судом накладено арешт на 9 земельних ділянок, два будинки, одне домоволодіння, дві квартири та 1/3 квартири, 6 елітних автомобілів.

Наразі стороні захисту повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів для ознайомлення.

Колишній одеський воєнком перебуває під вартою.

Матеріали за фактом нез’явлення екскерівника Одеського ОТЦК та СП на службу та ухилення від військової служби виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває (ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409 КК України).

Нагадаємо, влітку минулого року працівники ДБР спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора затримали скандального одеського ексвійськкома Євгена Борисова. Колишнього посадовця, який намагався втекти від слідства, впіймали у столиці.

Переховуючись від слідства, Борисов використовував елементи конспірації – змінював номери телефонів, автомобілів, місце розташування тощо. Два дні тривали активні пошуки й, з рештою, в результаті комплексних оперативно-слідчих заходів його було виявлено та затримано у Києві.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x