Рибалка з Татарбунарів завдав державі збитків на суму понад 120 тисяч гривень

0 коментарів 10044 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські викрили жителя Татарбунарів у браконьєрстві на озері Сасик. За незаконне зайняття рибним промислом правопорушнику загрожує від штрафу до обмеження волі. Про це розповіли в Головному управлінні Національної поліції Одеської області, передає “Бессарабія INFORM”.


Викрили 30-річного зловмисника оперативники відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції, коли він рано вранці, під час комендантської години, повертався з рибалки на автомобілі «ВАЗ». В ході огляду легковика правоохоронці виявили у багажному відділенні риболовецькі сітки, в яких знаходилась риба.

Викликана на місце події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції попередньо встановила, що чоловік рибалив на озері Сасик поблизу села Борисівка Татарбунарської громади. Дізнавачі вилучили у правопорушника в якості речових доказів ліскові сітки довжиною більше 450 метрів, 78 карасів загальною вагою 32 кг та транспортний засіб. Водні біоресурси на час досудового розслідування передали на зберігання до спеціалізованого приватного підприємства.

Рибалка з Татарбунарів завдав державі збитків на суму понад 120 тисяч гривень

За попередніми підрахунками фахівців, своїми протиправними діями рибалка завдав державі збитків на суму понад 120 тисяч гривень, що є істотною шкодою.

«За даним фактом ми внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. Це правопорушення карається штрафом від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання експертного висновку ми вирішуватимемо питання про повідомлення фігуранту про підозру», – прокоментував т.в.о. начальника Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури.

Поліцейські закликають усіх дотримуватися встановлених правил рибальства та нагадують, що у квітні 2024 року в Україні на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів набрала чинності щорічна нерестова заборона на вилов риби.

У водах озера Сасик заборона діє з 15 квітня по 15 червня.

Рибалка з Татарбунарів завдав державі збитків на суму понад 120 тисяч гривень Рибалка з Татарбунарів завдав державі збитків на суму понад 120 тисяч гривень

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x