Сьогодні в Україні відзначають День прикордонника

0 коментарів 13095 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 30 квітня, в Україні святкують День прикордонника, який є дуже символічним. Про це розповів Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський, передає “Бессарабія INFORM”.


Це професійне свято присвячене подіям кінця квітня 1918 року, коли донецька група Армії Української Народної Республіки під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши від російської окупації Барвінкове, Слов’янськ, Бахмут, Костянтинівку, Микитівку, Колпаків та велику частину українського Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон Української Народної Республіки з росією.

«Українські прикордонники повинні знову повернуться на сучасні міжнародно визнані кордони України.

У пам’яті українського народу назавжди залишиться подвиг українських захисників з Луганського прикордонного загону, які не зрадили присязі і у 2014 році героїчно чинили спротив російській агресії.

Так само ми пам’ятаємо мужність прикордонників героїв оборони Маріуполя у 2022 році.

Нині військовослужбовці Державної прикордонної служби України пліч-о-пліч з військовослужбовцями Сил оборони і безпеки України безпосередньо на передовій знищують російських окупантів.

Дорогі прикордонники!

Дякую всьому особовому складу Державної прикордонної служби України за вірність присязі, мужність, відвагу, самопожертву у боротьбі за Незалежність України!

Вічна слава і вічна пам’ять усім українським прикордонникам, які віддали за свободу найцінніше – власне життя!

Слава українським прикордонникам!

Слава Україні! Героям слава!», – привітав прикордонників Олександр Сирський.

Довідково. До 2003 року Україна відзначала День прикордонника 4 листопада, коли був ухвалений закон «Про прикордонні війська України». З 2003 року це свято змінилося через прийняття нового закону «Про Національну прикордонну службу України».

З 2018 року День прикордонника святкують щороку 30 квітня за указом президента України від 27 квітня 2018 року. Це свято призначене для вшанування прикордонників за їхній внесок у боротьбу за незалежність України та вшанування мужності захисників державних кордонів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x