КПП “Рені – Джюрджюлешть” є важливим пунктом у реалізації концепції “Зеленого коридору”

0 коментарів 32481 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області Андрій Донченко, а також заступник начальника з експлуатаційного утримання Ігор Кранорудський та начальник відділу об’єктів пунктів пропуску через державний кордон та фортифікаційних споруд Олександр Кабачинський взяли участь у засіданні регіональної митної координаційної групи MD-RO-UA з оптимізації вантажопотоку та ініціативи “Шляхи солідарності” між ЄС та Україною. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Службу відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.


Зустріч відбувалася за ініціативи EUBAM (European Union Border Assistance Mission to Moldova and Ukraine), в румунському пункті пропуску Галац зібралися представники Служби відновлення в Одеській області, митних органів України, Молдови та Румунії, а також Радник ЄС з питань митної та податкової політики в Молдові, в пошуках шляхів прискорення руху українських товарів.

Ключове питання зустрічі – це впровадження концепції “Зелений коридор” (Green Corridor) в регіоні нижнього Дунаю, яка має на меті збільшення потоку товарів, зокрема українського експорту та імпорту, що надзвичайно важливо у період військового стану та закриття інших методів експорту та імпорту (авіаперевезень, морських портів). Розташований у південній частині України, Молдови та Румунії трикутник, який веде до румунського порту Констанца, є частиною цього коридору та має вирішальне значення для активізації торгівлі.

Зазначається, що для реалізації концепції “Зелений коридор” у значній мірі буде сприяти спільний контроль між Україною та Молдовою у пункті пропуску «Рені–Джурджулешти», а для цього необхідне покращення його стану, чим і займається Служба відновлення в Одеській області.

27 червня 2023 року Служба відновлення за рішенням уряду України отримала на баланс об’єкти, розміщенні на пункті пропуску “Рені – Джюрджюлешть”, а 22 серпня 2023 року за Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України було зареєстровано право власності на об’єкти, розташовані на цьому пункті пропуску.

Фахівцями Служби було проведено аналіз проблемних питань на пункті пропуску, які було розподілено на дві групи: короткострокові (потребують поточного ремонту) та довгострокові (потребують реконструкції).

До короткострокових робіт увійшли відновлення та ремонт ключових вузлів роботи пункту-пропуску (водозабезпечення, ремонт санітарних вузлів, ремонт адміністративної будівлі, відновлення освітлення, благоустрій території), роботи тривають, плановий термін завершення робіт – до 1 травну 2024 року.

Другу групу складають такі роботи як реконструкція інженерних мереж, влаштування боксів для поглибленого контролю вантажів, влаштування додаткових навісів тощо. По другій групі вже підготовлено завдання на проєктування реконструкції пункту пропуску та отримано необхідні погодження від відповідних органів.

Враховуючи багаторічну плідну та успішну співпрацю Міжнародної організації з міграції (МОМ) з Державною митною службою України в питаннях розвитку та модернізації пункту пропуску “Рені – Джюрджюлешть”, її досвід та фінансові спроможності, Служба була ініціатором залучення МОМ до процесу подальшої реалізації комплексу завдань, пов’язаних з плануванням, проєктуванням та виконанням робіт з реконструкції пункту пропуску.

КПП "Рені – Джюрджюлешть" є важливим пунктом у реалізації концепції "Зеленого коридору"

КПП "Рені – Джюрджюлешть" є важливим пунктом у реалізації концепції "Зеленого коридору"

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x