Заарештований депутат з Білгорода-Дністровського звернувся з СІЗО до Президента України

0 коментарів 17226 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно “БІ” публікувала відкрите звернення депутата Білгород-Дністровської державної районної адміністрації Анатолія Хмільківського, якого заарештували за підозрою в отриманні хабаря. Знаходячись у СІЗО, він написав ще один лист, у якому вимагає уваги тепер вже Президента України, Генпрокурора, Державного Бюро розслідувань та очільника Одеської військової адміністрації. Про що просить та на чому наполягає Хмільківський, з його слів передає”Бессарабія INFORM”. 


У листі депутат закликає звернути увагу на бездіяльність та порушення правових норм у веденні його справи.

Текст листа:

Засобам масової інформації та представникам громадськості

Відкритий лист

Чергове беззаконня правоохоронної системи в дії.

На початку лютого Слідче управління Одеської області порушило проти мене кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. ст. 369 – одержання неправомірної вигоди.

У ході розслідування з матеріалів справи усім стало зрозуміло ступінь фальсифікації справи, а саме: свідчення заявника, на підставі яких порушено справу, неправдиві та кардинально відрізняються від протоколу аудіозапису між мною та псевдоінвестором Лебединського.

В подальшому моїм представникам було надіслано заяву у те ж саме Слідче управління Національної поліції в Одеській області про відкриття кримінального провадження, вже проти свідка Лебединського за неправдиві свідчення проти мене.

Слідче управління проігнорувало заяву, на що суд за нашим клопотанням зобов’язав слідчих порушити справу. Пройшло вже більше двох тижнів, то в порушення усіх процесуальних норм справу так і не відкрито.

В ході вивчення матеріалів справи, які в мінімальному обсязі надали слідчі, стало відомо, що заява Лебединського до слідчого управління про моє начебто порушення не співпадає з часом його знаходження в управлінні та його протоколом допиту.

10.01.2024 року Лебединський зайшов до слідчого управління для повідомлення про моє порушення о 9:55, як це відображено в журналі реєстрації, а вийшов в 10:45, в той же час протокол допиту свідка проводився з 12:15 до 12:45, а при дослідженні підпису Лебединського в журналі то на протоколах допиту він взагалі не співпадає.

По даним фактам невідповідності, підробки документів, впливу на свідка та на перебіг слідства з боку слідчих, що призвело до незаконного мого затримання та тримання під вартою, моїм захисником подана заява до ДБР про порушення кримінального провадження проти слідчих, які ведуть мою справу.

Та ж сама картина маслом, в порушення усіх процесуальних норм справу (ДБР) Державне бюро розслідувань так і не порушило.

Спостерігаючи беззаконня та безвідповідальність правоохоронної системи зі слідчого ізолятора, можу сказати лише одне: правоохоронна система не готова до спротиву у законний спосіб громадянами нашої держави. Система намагається задіяти усі можливі важелі беззаконня, щоб якомога довше тримати мене за ґратами, впливаючи на судову гілку різними механізмами.

Як законослухняний громадянин своєї держави, жодного дня не готовий миритись з беззаконням. Система беззаконня, це пухлина на тілі українського суспільства, яка поступово веде нас до втрати суверенності.

Шановні представники громадськості, засобів масової інформації, громадяни України. Звертаюсь через Вас до Президента України, Генерального прокурора України, Державного бюро розслідувань України, до начальника Одеської обласної військової адміністрації та вимагаю втрутитись в розслідування моєї справи, надати правову оцінку дій та бездіяльності представником Слідчого управління та місцевої прокуратури Одеської області.

Беззаконня повинно бути покарано. Закон рівний для усіх громадян нашої держави.

З повагою,

Анатолій Хмільківський.

22.03.2024 року“.

Заарештований депутат з Білгорода-Дністровського звернувся з СІЗО до Президента України

Заарештований депутат з Білгорода-Дністровського звернувся з СІЗО до Президента України

Заарештований депутат з Білгорода-Дністровського звернувся з СІЗО до Президента України

Заарештований депутат з Білгорода-Дністровського звернувся з СІЗО до Президента України

Заарештований депутат з Білгорода-Дністровського звернувся з СІЗО до Президента України

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x