В Арцизькій громаді з’явиться село з доволі незвичною назвою

2 коментаря 75195 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 20 березня, Парламенстський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав перейменування села Надеждівка Арцизької громади в Шампань. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко, передає «Бессарабія INFORM».


Додамо, що у серпні минулого року для села Надеждівка планували надати на громадські обговорення два варіанти перейменування. У першому випадку село пропонували перейменувати на село Надіївка, тим самим довівши найменування до стандартів державної мови. Ініціатором такої зміни назви виступив староста села Надеждівка Дмитро Терзі. Він тоді розповів, що громадськість також хоче повернути населеному пункту історичне найменування Гоффнунгсфельд (у перекладі з німецької — поле надії). Бо ж Надеждівка була заснована в 1864 році німцями-колоністами. А ця назва існувала до 1944 року, доки радянська влада просто переклала німецьку назву на російській лад. Але в цьому історичному варіанті перейменування є суттєвий недолік — його дуже важко вимовляти.

Нагадаємо, що сьогодні Парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку та містобудування зробив рішучий крок у перейменуванні портового міста на Одещині. Як стало відомо в Південному міжрегіональному відділенні Інституту національної пам’яті, комітет рекомендував Верховній Раді перейменувати Южне на Порт-Аненталь.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Никушор
Никушор
1 месяц назад

а когда назву “Веселий Кут” повернут назад ? Был же “Париж” до 1945 года.

Гриня
Гриня
1 месяц назад
Ответить на  Никушор

Ну, вот здесь как раз увлекаться этим особо не следует – ведь первоначальное имя названного Вами населенного пункта – Степь №10, представляете 🙂 И это в 1816 году, за более чем сотню лет до всяких там советских атомно-сибирско-язвенных городков типа свердловска-45 и прочих челябинск-666 😉
Так что лучше уж пусть Веселий Кут так и будет 😀 И что в таком названии российского или совдеповского…

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x