У Тарутинській громаді працюватиме служба «Соціальне таксі» ─ подробиці

0 коментарів 9504 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За результатами конкурсного відбору Тарутинська громада отримала можливість взяти участь в проєкті «Інтеграція транспортних засобів у наданні соціальних послуг». Рішенням сесії селищної ради 15 березня була утворена Служба з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших маломобільних груп населення «Соціальне таксі» при територіальному центрі соціального обслуговування. Про це, із посиланням на Болградську РДА, повідомляє «Бессарабія INFORM».


У проєкті брали участь понад 30 громад з 9 областей України, які обрані на основі проведеної оцінки потреб у соціальних послугах.

За інформацією селищної ради, отримання спецтранспорту від проєкту «Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України» очікується у травні 2024 року.

«Соціальне таксі» буде використовуватися для перевезення дітей та осіб з інвалідністю, в тому числі тих, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, палиць, крісел колісних; хворих на злоякісні новоутворення з обмеженою здатністю до самостійного пересування; хворих на ниркову недостатність, які залежні від діалізу, до соціально значимих об’єктів громади: закладів охорони здоров’я (поліклініка, лікарня, аптеки, амбулаторії, лабораторії), освіти, культури, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, установ соціального значення, органів міграційної служби, органів судової влади, правоохоронних органів, які розташовані на території Тарутинської територіальної громади та ін.», ─ йдеться у дописі.

Безоплатно будуть надаватися послуги службою «Соціальне таксі» особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, порушення зору, інтелектуальні та психічні порушення, та іншим маломобільним групам населення у разі, якщо вони не мають в особистому користуванні та в користуванні законних представників автомобілів, у тому числі отриманих через соціальні служби.

Для отримання послуги жителям територіальної громади необхідно попередньо звернутися з відповідним пакетом документів та заявою до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) селищної ради.

Послугами можна буде скористатися по заяві не більше двох разів на місяць, крім транспортування до закладів охорони здоров’я у разі потреби в медичній допомозі. Крім того, при одночасному виклику «соціального таксі» перевага буде надаватись саме заявникам, котрі повинні дістатись до медичних закладів.

Перевезення отримувачів послуги буде проводиться в межах Тарутинської громади.

Видатки на утримання «Служби «Соціальне таксі» здійснюватимуться за рахунок місцевого бюджету.

«Надання послуги з перевезення людей є одним із видів соціальних послуг. Основною метою послуги з перевезення людей є поліпшення соціального обслуговування дітей, осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом», ─ йдеться у повідомленні.

Втілити цей проєкт стало можливим в рамках здійснення менторської підтримки проєктом «Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України», який фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x