У місті Рені всіх школярів відправили на дистанційне навчання – до весняних канікул

1 коментар 30159 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після тривалої перерви у місті Рені відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Приводом для скликання комісії стала критична ситуація з поширенням ГРВІ та інших інфекційних захворювань серед населення Ренійської територіальної громади. Особливу тривогу викликає висока захворюваність дітей, зокрема серед школярів. Про це повідомляє власний кореспондент «Бессарабії INFORM» у місті Рені.


Міська комісія з ТЕБ та НС ухвалила рішення перевести учнів усіх середніх навчальних закладів на дистанційну форму навчання з 14 по 22 березня поточного року. Таким чином, діти навчатимуться у віддаленому режимі до весняних канікул. Як сказано у відповідному рішенні, це зроблено для стабілізації ситуації із захворюваністю дошкільнят та школярів.

На жаль, у цьому випадку ми знову змушені констатувати, що керівництво громади погано інформує місцевих жителів про найактуальніші свої рішення. Станом на 13 березня ц.р. на офіційному сайті Ренійської міської ради не було опубліковано жодного повідомлення про засідання комісії з ТЕБ та НС. Ні в рубриці “Новини”, ні в рубриці “Оголошення”, ні в рубриці “Офіційні документи” немає навіть згадки про перехід шкіл на дистанційний освітній процес. Зокрема, у рубриці “Офіційні документи” є розділ “Протоколи комісії з питань ТЕБ та НС”, проте остання публікація там датована ще 2022 роком.

Наш кореспондент дізнався про рішення комісії лише завдяки тому, що воно поширюється серед директорів шкіл, освітян та батьків учнів.

Між тим додамо, що про рівень захворюваності на ГРВІ у громаді можна судити навіть по чергах, які щодня створюються у Ренійському міському Центрі сімейної медицини. У той же час сімейні лікарі скаржаться на те, що електронна система охорони здоров’я e-Health, покликана забезпечувати медичні послуги та обслуговування пацієнтів в електронному вигляді (а також дає можливість Національній службі здоров’я України контролювати ефективність витрачання бюджетних коштів у рамках програми державних медичних гарантій та запобігати зловживанням зі сторони медперсоналу) постійно зависає і дуже часто гальмує лікувальний процес. За словами лікарів, нещодавно виникла ситуація, коли система не працювала в Рені цілий тиждень!

Нагадаємо, що сьогодні державні та комунальні медичні установи не можуть надавати медпослуги без електронних направлень та інших форм фіксації службової інформації та звітності. Проте проблему регулярного зависання системи e-Health практично неможливо вирішити на місцевому рівні. Незважаючи на це, НСЗУ застосовує штрафні санкції до тих лікарень та центрів сімейної медицини, які порушують стандарти роботи в електронному форматі.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Сергій
Сергій
1 месяц назад

Скільки вже можна дітей відправляти на дистанційне навчання? Наші діти так нічого не навчаться. Особисто я вважаю, що вже краще поступати на навчання закордон. Найкращий варіант – це Польща. Можу вам порадити чудову компанію, яка допоможе вам з цим https://slavic-center.com.ua/uk/

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x