У квітні стартує прийом заявок на компенсацію за збитки через війну

0 коментарів 14391 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Гаазі запущено міжнародний механізм для виплат громадянам України, майно яких постраждало від російської агресії. Уже з квітня 2024 року вони отримають можливість подати заявки для компенсації шкоди, заподіяної війною. Про це розповіла заступник Міністра юстиції України Ірина Мудра в коментарі «Голосу Америки», повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на КМУ.


Ірина Мудра нагадала, що завдяки багатосторонній міжнародній угоді буде створено компенсаційну комісію. Вона розглядатиме кожен конкретний випадок, після чого будуть засновані органи управління, які шукатимуть джерела фінансування.

 «Подавати заявки до реєстру можна буде уже з квітня місяця. Категорії постраждалих і категорії шкоди уже затверджені радою реєстру, і мають бути сертифіковані конференцією сторін, що буде зроблено в квітні»,- зазначила заступник Міністра.

За словами заступника Міністра, на те, щоб запрацював цей механізм, потрібен щонайменше рік. Це зумовлено необхідністю дотримання всіх організаційних процедур.

«Тобто це щонайменше рік, оскільки відповідні норми міжнародного права мають бути витримані. Тому сказати, що можна буде отримати компенсації завтра, на жаль, як би мені цього не хотілося, ми не можемо, але ми над цим працюємо, щоб це запрацювало, щоб люди зрештою мали куди звернутися для отримання компенсації за шкоду», – наголосила вона.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x