Цієї неділі 31 березня Україна знову переходить на літній час

0 коментарів 12447 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна 31 березня о третій годині ночі переходить на літній час: стрілка годинника переводиться на одну годину вперед. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на КМУ.


В уряді зазначили, що перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 509 від 13.05.1996 року “Про порядок обчислення часу на території України”.

Так, кожного року в останню неділю березня о третій годині годинникова стрілка переводиться на одну годину вперед, а в останню неділю жовтня – о четвертій годині на одну годину назад.

“Час, чинний в Україні взимку, є природним для території нашої держави, і відповідає її географічному положенню, а в період з останньої неділі березня по останню неділю жовтня запроваджується літній час з метою ефективного використання світлої частини доби. Запровадження літнього часу є загальноприйнятою міжнародною практикою. В Європейському Союзі діє Директива 2000/84/ЕС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час, відповідно до якої в країнах – членах ЄС запроваджено на їх територіях порядок обчислення часу: перехід на літній час з кінця березня і на зимовий – в кінці жовтня”, – зазначили в уряді.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x