Стало відомо, які наслідки Одещині приніс «руський мир»

0 коментарів 14202 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Від початку широкомасштабного вторгнення рф на територію України та станом на 31 грудня 2023 року на Одещині задокументовано 215 фактів обстрілів військовими росії об’єктів критичної та цивільної інфраструктури. Про це 1 березня під час сесії Одеської обласної ради розповів керівник Одеської обласної прокуратури Ігор Домущей, передає “Бессарабія INFORM”.


Прокуратура станом на останній день минулого року розслідувала факти загибелі 60-ти цивільних осіб (серед яких 2 дітей) та поранення 269 людей, в т. ч. 29 дітей.

Через обстріли рашистів в Одеській області зазнало руйнування власне майно більше дванадцяти тисяч мешканців Одещини.  Зруйновано та пошкоджено будівлі понад тридцяти пам’ятників архітектури та 39 баз відпочинку.

За даними Ігоря Валерійовича,  росія знищила складські приміщення 72 приватних підприємств, понад 130 павільйонів в прибережній зоні, а також великий торгівельний центр, в якому здійснювало свою діяльність більше трьохсот приватних підприємств.

Окрім того, за цей період пошкоджено п’ять цивільних суден та три – захоплено військами рф.

Варто нагадати, що в Одесі 2 березня внаслідок влучання російського дрону в багатоповерхівку загинуло дванадцять людей, пʼятеро з яких діти (чотиримісячний Тимофій, семимісячна Ліза, трирічний Марк, восьмирічна Злата та Сергійчик, якому в липні мало виповнитися десять років.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x